Huisvesting

Algemeen

Huisvesting

Op de Zorgboerderij zijn kamers van diverse afmetingen, daarvan is één kamer eventueel geschikt voor een echtpaar. Vrijwel alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Er is een gezamenlijke woonkamer en een Serre, waar tussen 8.00 en 22.00 activiteiten worden georganiseerd door gediplomeerd personeel. In de Serre brengen de bewoners overdag veel tijd door, hier worden de maaltijden genuttigd, worden huishoudelijke taken uitgevoerd en is er ook ruimte om bewegingsspelletjes te doen. Vanuit de Serre is er directe toegang tot het terras, waar de bewoners met mooi weer veel te vinden zijn. Zodra het weer het toelaat, vinden de activiteiten buiten plaats. Doordat er een grote overkapping is, kunnen er vanaf het voorjaar al veel activiteiten buiten plaats vinden. Vanaf het terras is er toegang tot de besloten moestuin. Rondom zijn vele soorten rozen en ook andere bloemen.

De begeleidende groep en de warme zorg

Op Hoeve Loevestein wonen de bewoners in één van de twee groepen: de begeleidende groep of de warme zorg. Op de begeleidende groep wonen voornamelijk mensen die in de beginfase van hun dementie zijn. Zij zijn niet afhankelijk van volledige zorg, maar hebben bij bepaalde zaken begeleiding nodig.  

Op de warme zorg wonen de bewoners die verder in hun dementieproces zitten. Zij zijn (vaak) volledig afhankelijk van zorg. Wanneer een bewoner van de begeleidende groep (veel) meer afhankelijk wordt van zorg kan een doorstroom worden gerealiseerd naar de warme zorg.  

Kamers

Op de Zorgboerderij zijn kamers van diverse afmetingen, daarvan is één kamer eventueel geschikt voor een echtpaar. Vrijwel alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Daarnaast zijn er twee woonkamers en een Serre, waar tussen 8.00 en 22.00 activiteiten worden georganiseerd door gediplomeerd personeel. In de Baander of de Serre brengen de bewoners overdag veel tijd door, hier worden de maaltijden genuttigd, worden huishoudelijke taken uitgevoerd en is er ook ruimte om (bewegings)spelletjes te doen. Vanuit de Baander en de Serre is er directe toegang tot het terras, waar de bewoners met mooi weer veel te vinden zijn. Zodra het weer het toelaat, vinden de activiteiten buiten plaats. Doordat er een grote overkapping is, kunnen er vanaf het voorjaar al veel activiteiten buiten plaats vinden. Vanaf het terras bij de Serre is er toegang tot de besloten moestuin. Rondom zijn vele soorten rozen en ook andere bloemen. 

Inrichting kamer

Alle kamers zijn gestoffeerd. Hoeve Loevestein vindt het belangrijk dat de kamers huiselijk worden ingericht en in overleg is er veel mogelijk. U bent er zelf verantwoordelijk voor om te zorgen dat er een bed, kledingkast, etc in de kamer komt. Verder zijn er een aantal praktische zaken waar rekening mee dient te worden gehouden.

1) Het is belangrijk dat er voldoende bewegingsruimte in de kamer overblijft voor het gebruik van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een rollator, maar ook om de zorg goed uit te kunnen voeren en te voldoen aan de richtlijnen met betrekking tot de brandveiligheid. 

2) Het is niet toegestaan om gaten in de muren te boren. Het ophangen van lampen, schilderen ed. gebeurt in overleg met de zorgcoördinator.

3) Ook al zijn alle kamers gestoffeerd, in overleg kunnen er bijvoorbeeld wel eigen gordijnen opgehangen worden.

 

Faciliteiten

1) Het erf en de gebouwen zijn toegankelijk voor rolstoel en rollator.

2) De Zorgboerderij beschikt over een groot natuurgebied, met een schelpenpad van 2 km langs mooie plekjes.

3) Op het landgoed bevinden zich verschillende dieren zoals konijnen, paarden, ezels, kippen etc.

4) Voor bezoek zijn er thee- en koffiefaciliteiten. Voor koffie en thee vraagt Hoeve Loevestein een kleine bijdrage van €0,50 per kopje. Dit bedrag kunnen de bezoekers in de daarvoor bestemde bus deponeren.

5) Het is mogelijk om verjaardagbezoek (of andere grote gezelschappen) te ontvangen in de Baander. Deze ruimte kan gereserveerd worden bij de zorgcoördinator.

6) Op de Zorgboerderij is draadloos internet beschikbaar.