Grenzen aan de Zorg

Zorgverlening

Zorgverlening

Grenzen aan de zorg

Hoeve Loevestein is een open instelling. Dit houdt in dat de deuren naar buiten altijd open kunnen. Onze bewoners kunnen gaan en staan waar ze willen, mits ze maar op het (deels omheinde) terrein van 5 hectare blijven. Hierdoor kan de verzorging altijd een oogje in het zeil houden. 

Helaas komt het soms voor dat mensen met dementie beginnen te dwalen of willen weglopen. Op Hoeve Loevestein kan dit voor de bewoner(s) tot gevaarlijke situaties leiden. Om deze reden nemen we dan ook geen mensen op met ernstig dwaal- en wegloopgedrag. 

Ook voor mensen die enige vorm van niet te begeleiden agressief gedrag vertonen is Hoeve Loevestein niet geschikt. Veiligheid van onze bewoners en medewerkers staat voorop.  

Tot slot heeft Hoeve Loevestein een beperkt aantal kamers beschikbaar voor mensen die gebruik maken van een verblijfsrolstoel en tijdens de zorg afhankelijk zijn van een tillift. Het kan voorkomen dat al deze kamers al bewoond zijn, waardoor er (tijdelijk) geen opname van iemand in een verblijfsrolstoel kan plaatsvinden. 

U heeft vragen?

U kunt vandaag nog een afspraak maken.