Fysiotherapie

Service Details

Zorgboerderij

Vanwege het Coronavirus is de dagbesteding tijdelijk gesloten

Dagbesteding

Dagbesteding houdt in dat de dag op een zinvolle manier wordt ingevuld, waarbij de nadruk ligt op de 3B’s. De activiteiten worden afgestemd op de individuele wensen en mogelijkheden. Z o nodig wordt er op passende wijze gestimuleerd. De groep bestaat uit 6 tot 9 mensen, afhankelijk van de hoeveelheid zorg die nodig is. Er werkt altijd 1 begeleider en 1 vrijwilliger op een groep. Momenteel zijn er twee verschillende groepen aan wie passende dagbesteding wordt aangeboden. Het vervoer naar en van de boerderij wordt door Hoeve Loevestein verzorgd. Er zijn 2 bussen aanwezig waar 8 mensen in passen, daarnaast rijdt er nog een auto waarmee de mensen worden opgehaald en teruggebracht.

Het middagprogramma kan verschillen. In de gezellige huiskamer kunnen binnenactiviteiten plaatsvinden zoals handwerken, lezen, film kijken spelletjes doen, knutselen etc. Hier wordt ook koffie en thee gedronken en gegeten als dit buiten niet kan. Er zijn (kijk)boeken en dvd`s over vroeger en in de hal staat een herinneringskast met allerlei oude spulletjes.

In de keuken worden de producten uit de moestuin verwerkt tot een gezonde maaltijd die tussen de middag gezamenlijk gebruikt wordt. In de tuin kan gewerkt, gewandeld of gewoon lekker gezeten worden. Er zijn verschillende terrasjes, een vijver met een waterpartij, een tuinhuisjes, een kruidentuin, een appelhof en een moestuin.

Een bezoek aan de dieren mag natuurlijk niet ontbreken. Op de boerderij zijn kippen, geiten, koeien, varkens, paarden, ezels, schapen, lammetjes en er lopen een hond en een kat op het erf rond die graag geaaid willen worden. Gasten die het willen en kunnen, mogen meehelpen bij het verzorgen van de dieren en met het onderhoud van de tuin. Er zijn ook allerlei spellen die buiten gespeeld kunnen worden.
Klik hier voor foto’s

 

Living Community

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim est laborum consectetur adipiscing elit sed eiusmod tempor incididunt ut labore dolore magna aliqua enim ad minim veniam.