3B's & meer

Service Details

Over Hoeve Loevestein

Buiten

Omdat buiten zijn een van de belangrijkste doelstellingen is van Hoeve Loevestein is hier veel aandacht aan besteed. Het bedrijf is een landgoed dankzij haar grote hoeveelheden ingerichte natuur. Er is met veel zorg nagedacht over de manier waarop buiten zijn gestimuleerd kan worden voor de ouderen.

Bewegen

Het belang van blijven bewegen voor ouderen is erg groot. Helaas komt het vaak voor dat mensen met dementie te weinig bewegen. Op Hoeve Loevestein wordt aangespoord om in beweging te komen. Er zijn allerlei activiteiten die hierop gericht zijn.

Beesten

Hoeve Loevestein heeft bijna alle dieren die je op een boerderij kan tegenkomen. Ze zijn tam gemaakt en gewend aan mensen. Er zijn lammetjes, geiten, konijnen, biggetjes en nog veel meer dieren.

Moestuin

Er is een moestuin waar eigen groentes gekweekt worden.

Natuurgebied

In 2012 is er een mooi en uniek natuurgebied gecreëerd. Met een schelpenpad van 2 km langs verschillende planten en plassen. Ook zijn er bankjes waar men kan rusten en genieten van de natuur.

Terrassen

Naast de tuinhuisjes zijn er ook vele terrassen en andere plekken waar men kan zitten. Deze zijn ideaal voor de rustmomenten en activiteiten. De terrassen worden vaak gebruikt als het centrale punt van de dagbesteding.

Tuinhuisjes

Er zijn twee aparte tuinshuisjes met eigen voorzieningen. Ideaal voor grotere groepen en ze zijn rolstoelvriendelijk ontworpen.